Vaječná omeleta s jablky a slaninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 12 vajec, 12 plátků anglické slaniny, 4 lžíce másla, 2 jablka, sůl, mletý pepř, moučkový cukr na poprášení
Větší jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme asi na půlcentimetrové plátky. V nepřilnavé pánvi rozpustíme lžíci másla, vložíme plátky z poloviny jablek a na mírném ohni je opečeme po každé straně asi minutu. Jablka přendáme na talíř a v pánvi opečeme tři plátky slaniny. Použijte prorostlou anglickou slaninu nebo i sušenou italskou či jinou slaninu či šunku. Zalijeme třemi rozšlehanými vejci s trochou soli, několikrát promíchneme tuhnoucí vejce vidličkou od krajů ke středu a na ně naskládáme kolem dokola opečená jablka a omeletu dopečeme.
Pečeme, dokud vejce neztuhnou. Povrch jablek osolíme a vydatně opepříme a ihned podáváme. Můžeme ho ještě lehce poprášit cukrem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka