Avokádove guacamole - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  avokáda, 1/2  červené cibule, 1/2  rajčete, 1 lžíce limetkové šťávy (nebo citronové), 1  chilli paprička, sůl, mletý pepř
Zralá avokáda (zralé je na omak pružné, ani tvrdé, ani příliš měkké) rozpůlíme, vyjmeme pecku a oloupeme. Dužninu nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Zralé rajče a cibuli nadrobno nakrájíme a přidáme do mixéru. Vše důkladně rozmixujeme. Postupně vmícháme limetkovou šťávu a dochutíme špetkou soli a troškou pepře. Čerstvou, mírně pálivou chilli papričku rozpůlíme, vyjmeme semínka, dužninu nadrobno nakrájíme a vmícháme do guacamole. Do misky s pyré vložíme pecku z avokáda, spolu s limetkou zabraňuje oxidaci a hnědnutí a stará se o zachování svěží zelené barvy. Guacamole bývá tradičně podáváno s nachos, mexickými kukuřičnými lupínky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka