Spaghetti aglio, olio e peperoncino - recept cpt. Cooka
Špagety s česnekem, olejem a feferonkou
4 porce:  40 dkg špaget, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce chilli papriček peperoncino, 1 lžíce zelené petrželky nadobno nasekané
Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Ostrou červenou papričku peperoncino (nebo jinou čerstvou chilli papričku) podélně rozkrojíme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kousky. V menší pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme česnek s papričkou. Na mírném ohni opékáme, až se česnek začne zbarvovat. Sejmeme z ohně a lehce osolíme. V hrnci mezitím přivedeme k varu vodu, vložíme špagety, promícháme, aby se nepřilepily ke dnu, a vaříme bez pokličky podle návodu al dente. Pak je scedíme a promícháme s osmahnutým česnekem, peperoncinem a olivovým olejem. Posypeme petrželkou a ihned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka