Madridská tortilla espaňola - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 dl olivového oleje, 1  cibule, 4 stroužky česneku, 1 kg brambor, sůl, 6  vajec, 5 cl olivového oleje
Brambory pevné konzistence oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou na tenká kolečka a česnek nakrájený na plátky. Přidáme brambory, osolíme a dobře promícháme. Snížíme oheň a brambory za občasného protřásání opékáme 15 - 20 minut, až jsou měkké a zlatavé. Brambory vyjmeme z pánve a slijeme přebytečný tuk. Ve velké míse rozšleháme vejce se špetkou soli (počet vajec se značně různí, na kilogram brambor použijí někdy tři a někdy velkoryse 8 vajec), přidáme k nim opečené brambory a opatrně promícháme. Pár minut je necháme stát, poté v pánvi rozehřejeme zbývající olivový olej a přidáme rozšlehaná vejce s bramborami. Na mírném ohni pozvolna opékáme, až omeleta ztuhne a je zespodu opečená. Pomocí talíře omeletu obrátíme a opečeme i z druhé strany.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka