Těstoviny po sicilsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg těstovin, 2 lžíce olivového oleje, 2  lilky, 50 dkg rajčat, 2 stroužky česneku, 2 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř, parmazán
Středně velké lilky nakrájíme na plátky, osmahneme je na olivovém oleji, potom k nim přidáme nakrájený česnek, pokrájená loupaná rajčata a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a povaříme na mírném ohni 30 minut. V jiném hrnci přivedeme k varu velké množství osolené vody, přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Těstoviny scedíme, přendáme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka