Těstoviny all'arabbiata - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg těstovin, 10 dkg slaniny, 1 cibule, 50 dkg rajčat, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička peperoncino, sůl, mletý pepř, parmazán
Cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata ve špičce malým ostrým nožem nařízneme do tvaru kříže a ponoříme je do velmi horké, nikoliv však vroucí vody. Jakmile se nakrojená slupka začne z rajčat sama odlupovat, vyjmeme je z vody a slupku opatrně sloupneme. Dužinu nakrájíme na malé kostičky, slaninu na tenké proužky. Česnek nadrobno nasekáme.
V hrnci rozehřejeme slaninu a necháme na ní zesklovatět cibulku. Přidáme česnek a po chvilce nakrájená rajčata a rozdrobenou sušenou pálivou papričku peperoncino zbavenou semínek. Podle chuti osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a povaříme na mírném ohni 30 minut. V jiném hrnci přivedeme k varu velké množství osolené vody, přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Těstoviny scedíme, přendáme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka