Těstoviny a salsa di pomodoro - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg těstovin, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 1  cibule, 75 dkg rajčat, 1 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř, parmazán
Cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata ve špičce malým ostrým nožem nařízneme do tvaru kříže a ponoříme je do velmi horké, nikoliv však vroucí vody. Jakmile se nakrojená slupka začne z rajčat sama odlupovat, vyjmeme je z vody a slupku opatrně sloupneme. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. V časové tísní můžete využít výhod loupaných rajčat z konzervy. Bazalku nadrobno nasekáme.
V hrnci rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme nakrájená rajčata a bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a povaříme na mírném ohni 30 minut. V jiném hrnci přivedeme k varu velké množství osolené vody, přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Těstoviny scedíme, přendáme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka