Ajo bianco - recept cpt. Cooka
Bílé gazpačo
4 porce: 2 plátky chleba, 15 dkg mandlí, 3 stroužky česneku, 8 lžic extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce vinného octa, jablko, zelené hrozny
Z plátků tvrdšího bílého chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na větší kusy, vložíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Mandle spaříme a oloupeme. Do mixéru dáme lehce vymačkaný chléb, mandle, oloupaný česnek, přidáme olivový olej a vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme vinným octem, solí a pepřem, zředíme studenou vodou, pokud je moc hustá. Dáme do lednice a necháme chladit po dobu alespoň jedné hodiny. Podáváme s bílými hrozny a plátky jablek.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka