Jahodový páj - recept cpt. Cooka
1 kus:  50 dkg čerstvých jahod, 10 dkg moučkového cukru, 20 dkg másla, 30 dkg hladké mouky, 1  vejce, pomerančová kůra, citrónová kůra, 30 dkg hotového pudinku, 30 dkg měkkého tvarohu, 10 dkg moučkového cukru, 5 dkg rumu, 20 dkg jahodové šťávy, 2 dkg želatiny, 10 dkg bílků
Smícháním moučkového cukru s moukou, máslem a vajíčkem vypracujeme jemné těsto, které vtlačíme do plechové formy určené na páj. Pečeme v troubě asi 20 minut při teplotě 160 °C. Po vyklopení necháme korpus vychladnout.
Do uvařeného pudinku přidáme nastrouhanou pomerančovou a citrónovou kůru a necháme vychladit. Poté přidáme tvaroh, cukr, rum a vyšleháme. Hotový vychlazený krém vetřeme na upečený korpus a nahoru pokrájíme na půlky jahody. Vše řádně zachladíme a ze šťávy a želatiny připravíme zálivku tím způsobem, že želatinu namočíme do studené vody a rozpustíme ji v ohřáté šťávě (nálev můžeme přibarvit jedlou potravinářskou barvou). Tu pak zachladíme a potíráme jí vychlazený páj, aby jahody neosychaly.
Při výrobě velkých pájových dortů můžeme kraje nazdobit šlehanými bílky s cukrem a zapéci plynovou pistolí. Dort zdobíme čerstvou jahodou, popřípadě lístečkem jahodového výhonku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka