Empanadillas s pečárkami - recept cpt. Cooka
4 porce: 36 dkg lístkového těsta, 2 lžíce másla, 15 dkg žampiónů, 1 vejce, citrónová šťáva, 20 dkg tvarohového sýra, 1 lžíce zelené petrželky, sůl, mletý pepř, 1 žloutek
Houby (lesní pečárky či žampiony) nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme máslo a na něm je podusíme, nakonec zakápneme citronovou šťávou. Pak promícháme s čerstvým tvarohovým sýrem, petrželkou a rozšlehaným vajíčkem.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Listové těsto rozválíme na placku a z ní vykrojíme kolečka o průměru zhruba 10 cm, asi po 3 na porci. Doprostřed každého kolečka dáme přiměřené množství náplně, těsto přehneme a okraje stiskneme k sobě. Taštičky přendáme na plech pokrytý pečicím papírem, jejich povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka