Empanadillas s ančovičkami - recept cpt. Cooka
4 porce:  36 dkg lístkového těsta, 2 lžíce olivového oleje, 2  červené cibule, 40 dkg rajčat (i z konzervy), 12  ančoviček, 10 dkg černých oliv, 1 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř, 1  žloutek
Cibuli nadrobno nakrájíme. Černé olivy překrojíme na poloviny, bazalku nasekáme. Žloutek rozšleháme vidličkou. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a podusíme 10 minut. Nakonec vmícháme nakrájená filátka ančoviček, olivy a bazalku, osolíme, opepříme a podusíme ještě 5 minut.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Listové těsto rozválíme na placku a z ní vykrojíme kolečka o průměru zhruba 10 cm, asi po 3 na porci. Doprostřed každého kolečka dáme přiměřené množství náplně, těsto přehneme a okraje stiskneme k sobě. Taštičky přendáme na plech pokrytý pečicím papírem, jejich povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka