Poctivá bramboračka - recept cpt. Cooka
6 porcí: 30 dkg brambor, 5 dkg vepřového sádla, 10 dkg cibule, 15 dkg mrkve, 15 dkg celeru, 15 dkg petržele, 10 dkg slaniny, 1 hrst sušených hub, 1 hrst krup, 3 dkg hladké mouky, 1.5 l vody, 6 stroužků česneku, drcený kmín, majoránka, 1 svazek zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Cibuli nakrájíme na klínky, kořenovou zeleninu a špek na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli se špekem, kořenovou zeleninu, přidáme sušené houby a proprané, přes noc namočené kroupy. Vše promícháme, zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, 10 minut povaříme, přidáme oloupané nakrájené brambory a vaříme dalších deset minut. Dochutíme najemno nasekaným nebo lisovaným česnekem, drceným kmínem, majoránkou, solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou kudrnku.
Příloha: křenový chléb
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka