Balila - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg krup (ječné, nejlépe velikost 3), 1  citrón, 1  pomeranč, 15 dkg cukru krupice, 5 cl olivového oleje, 5 dkg mandlí, 5 dkg loupaných pistácií
Kroupy namočíme (nejlépe přes noc), uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Z pomeranče a citrónu oškrábeme kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu mírně zahřejeme a rozpustíme v ní cukr. Do rozvaru přidáme nastrouhanou kůru a olivový olej, chvilku povaříme a necháme trochu zredukovat (zhoustnout), nalijeme na vařené kroupy, které jsme přendali do pěkné nádoby (nejlépe širší a nižší mísa), dobře promícháme a dáme do lednice. Ořechy nasekáme a nasucho opražíme. Kroupy v rozvaru zasypeme ořechovou směsí a dáme opět do lednice alespoň na 2 hodiny. Moučník podáváme chlazený.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka