Jemné bylinkové knedlíčky - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg starších rohlíků, 2.5 dl mléka, 2  vejce, 5 dkg másla, 4 dkg hrubé mouky, 4 dkg strouhanky, majoránka, 1 hrst zelené petrželky, 1 stroužek česneku, 1 špetka muškátového květu, sůl, mletý bílý pepř
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme je mlékem s rozšlehanými vejci, solí, muškátovým květem, prolisovaným česnekem a necháme dobře prosáknout. Po chvilce je pokropíme rozehřátým máslem, přimícháme mouku, strouhanku, majoránku a petrželku, případně dochutíme solí a pepřem, vypracujeme těsto, které dáme do lednice na půl hodiny odpočinout.
Z těsta tvarujeme malé knedlíčky velikosti ping-pongového míčku (4 kusy na porci), vaříme v osolené vodě 6 minut. Při podávání můžeme lehce zakápnout olivovým olejem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka