Kapr ve vinném těstíčku s parmezánem - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg rybího filé z kapra, 10 dkg hladké mouky, 1.5 dl polosuchého sektu, 5 dkg strouhaného parmazánu, 1 limetka na kůru, sůl, mletý pepř, citrón na zakápnutí ryby, olivový olej na pokapání ryby, olivový olej na smažení
Porcee z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout. Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, sektu, strouhaného parmezánu, limetkové kůry, soli a pepře. Jednotlivé porce kapra nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko na filátka lépe chytalo, potom v těstíčku a ihned vkládáme do dostatečného množství rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.
Podáváme s plátkem citronu či limetky a podle vaší chuti můžete každou porci kapra se salátem doplnit lžičkou zakysané smetany smíchané s jemně sekanou mátou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka