Kapr v čerstvých bylinkách - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg kapra, 1 hrst zelené petrželky a tymiánu, sůl, mletý pepř, citrón na zakápnutí ryby, olivový olej na pokapání ryby, olivový olej obyčejný na smažení
Porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout. Posekáme čerstvé bylinky a obalíme v nich kapra, filátka opékáme kůží dolů, pozvolna, aby se propekly. Podáváme s plátkem citronu či limetky.
Podávajte s netradičním bramborovým salátem s limetkami a zázvorem. Podle vaší chuti můžete každou porci kapra se salátem doplnit lžičkou zakysané smetany smíchané s jemně sekanou mátou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka