Guacamole salsa - recept cpt. Cooka
6 porcí: 4 rajčata, 2 avokáda, 1 limetka, 1 cibule (nebo jarní), 2 stroužky česneku, 1 lžíce koriandrových lístků, sůl
Rajčata, na špičce do kříže naříznutá, spaříme v horké vodě asi 4 minuty, zchladíme ve studené vodě, oloupeme slupku, rozkrojíme na půl a odstraníme semínka. Takto připravenou dužinu nakrájíme na jemné kostičky. Avokádo oloupeme a nakrájíme na hrubší kostky a vidličkou rozmačkáme nebo rozmixujeme (při nákupu vybírejte měkčí plody). Přidáme limetovou šťávu, jemně sekanou menší cibulku, kostičky rajčat, sekaný čerstvý koriandr, jemně sekaný česnek a sůl. Vše dobře promíchejte a nechte v lednici proležet.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka