Mexická salsa z rajčat - recept cpt. Cooka
6 porcí: 8 rajčat, 1 cibule, 2 chilli papričky (zelené), 2 limetky, 1 svazek čerstvých koriandrových lístků, sůl, moučkový cukr, olej na osmahnutí chilli papriček
Zelené chilli papričky orestujeme na oleji, až se oddělí slupka, ještě teplé je vložíme do plastového pytlíku, uzavřeme a necháme zapařit asi na 15 minut, aby šla slupka dobře stáhnout. Papričky oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme najemno. Rajčata spaříme v horké vodě asi 4 minuty (je dobré si je na špičce do křížku naříznout), zchladíme studenou vodou, oloupeme, rozkrojíme na půl a odstraníme semínka a opět nakrájíme na droboučké kostičky. Oloupanou bílou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a společně s nasekaným koriandrem smícháme s rajčaty a chilli papričkami. Ochutíme vyšlehanou smění ze soli, limetové šťávy, kůry a cukru, dobře promícháme a necháme proležet v lednici.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka