Tomatová polévka s koriandrem - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg rajčatového pyré, 10 dkg cibule, 1.5 l vody, 1 dl červeného vína, 1 dl olivového oleje, 4 dkg česneku, 1 citrón, 1 svazek koriandrových lístků, sůl, mletý pepř
Najemno nakrájenou cibuli na oleji lehce orestujeme, přidáme rajský protlak a zarestujeme. Zalijeme vínem, vodou a důkladně promícháme, necháme chvilku provařit. Přidáme česnek, kůru z citrónu, citrónovou šťávu, nasekaný koriandr, sůl, pepř a znovu opět krátce povaříme.
Podáváme s ciabattou. Je výborná, lehká, v létě by šla konzumovat i za studena. Kdo chce mít polévku vydatnější, může do ní zavařit čočku, pohanku nebo některý druh plněných těstovin (ravioli s masem či sýrem).
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka