Kuřecí kofte - recept cpt. Cooka
Tavuk koftesi
4 porce: 1.5 sklenky mléka, 1 kuře, 10 dkg tvrdého sýra (kashar, ementál a pod.), 10 dkg hladké mouky, 25 dkg strouhanky, 4 vejce, 5 dkg másla, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, olej na smažení
Celé kuře vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme do měkka. Až je maso uvařené, odstraníme kůži a maso nakrájíme na malé kousky. Připravíme si bílou omáčku z másla, mléka a poloviny mouky. Až začne omáčka vařit, odstraníme z plotny, přidáme nastrouhaný sýr, najemno nakrájenou petrželku, kuřecí maso, osolíme a opepříme. Vmícháme rozšlehaná vejce, strouhanku, podle potřeby zahustíme moukou. Z této hmoty tvoříme kuličky nebo placičky, které smažíme v rozpáleném oleji.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka