Bozartma z kuřete recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, 60 dkg brambor, 20 dkg másla, 1  cibule, 5 g mleté papriky (nebo menší čerstvá paprika), 4 dkg koriandru, 4 dkg kopru, 1 špetka kurkumy nebo šafránu, mletý pepř, sůl
Kuře očistíme, rozdělíme na kousky asi po 40 gramech, osolíme, opepříme, zbavíme kůží a zprudka opečeme na másle. Kuře z hrnce vyndáme a zpěníme nakrájenou cibuli a pokud máme čerstvou papriku, tak i papriku (sušenou přidáváme až do vývaru), na kterou dáme oloupané brambory rozkrájené na větší kousky (střední brambor asi na 4 dílky). Vrátíme zpátky opečené kousky kuřete, přidáme kurkumu nebo šafrán a ihned zalijeme vodou, tak aby všechny suroviny byly ponořené. Vaříme asi 30-40 minut, než kuře a brambory změknou. Asi 5 minut před dovařením vsypeme nadrobno nakrájený koriandr a kopr.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka