Vajíčka po slovensku - recept cpt. Cooka
2 porce:  4 plátky chleba, 4  vejce, sůl, mléko, tuk na vymazání
Krajíce bílého chleba nebo housky (na osobu počítáme 2 krajíce) opečeme, namočíme do mléka a naskládáme je do nepatrně vymazané ohnivzdorné mísy. Nyní si rozklepeme tolik vajíček, kolik máme krajíců opékaného chleba (nebo housky) a pečlivě oddělíme bílky od žloutků. Z bílku ušleháme tuhý sníh, který osolíme a navrstvíme na krajíce chleba. Na každém krajíci pak uděláme do sněhu důlek, do kterého vložíme po jednom žloutku. Vše osolíme, po případě i opepříme, dáme do trouby a pečeme tak dlouho, až žloutek přiměřeně ztuhne, a pak ihned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka