Srpska proja - recept cpt. Cooka
Kukuřičný chléb
4 porce:  60 dkg kukuřičné mouky, 4 lžíce vepřového sádla, 5  vajec, 5 dl horkého mléka, 1 lžička soli
Rozmícháme polovinu změklého sádla (zbylá je určena na vymazání plechu a potření horké rozkrájené proji) s vejci, přidáme větší polovinu mléka, osolíme a mícháme 15 minut (zkrátit dobu míchání můžete použitím mixeru), přisypeme mouku, nakonec přilijeme zbylé mléko a všechno dobře promícháme. Pekáč vymažeme studeným sádlem, nalijeme do něho těsto a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 200°C. Když proja dostane zlatavou barvu, nakrájíme ji na kostky, lehce je v pekáči promícháme, potřeme zbylým sádlem, vrátíme do trouby, aby se dopekla a dostala pěknou křupavou kůrku. Proja se podává teplá.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka