Zajíc na smetaně - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 zadní díl zajíce, 5 dkg másla, 10 dkg kořenové zeleniny, 1 cibule, ocet, vývar nebo voda, 2 bobkové listy, tymián, celý pepř, nové koření, 1/2 citrónu, 1 lžíce hořčice, 3 kostky kostkového cukru, sůl, 1/2 l smetany, 3 lžíce hladké mouky, 5 dkg slaniny
Mladého zajíce upravujeme bez mořidla, starého s mořidlem. Zaječí zadek zbavíme ostrým nožem blan a protáhneme hustě slaninou. Na pekáči rozpustíme máslo, přidáme jemně nakrájenou zeleninu, cibuli a usmažíme do zlatova. Pokapeme octem a zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list, tymián, celý pepř, nové koření, citrónovou kůru i šťávu, hořčici a kostky cukru. Zvěřinu osolíme, vložíme na pekáč a dusíme do měkka. Měkkého zajíce vyjmeme, nakrájíme na díly a vložíme do jiné nádoby. Šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozšlehali hladkou mouku. Dobře povaříme a přecedíme na rozkrájenou zvěřinu. Nakonec rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu.
Příloha: houskový knedlík
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka