Zajíc na černo - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 přední díl zajíce, 8 dkg cibule, 10 dkg kořenové zeleniny, 4 dkg másla, 1 lžíce brusinkového kompotu, 1 lžíce švestkových povidel, 1 lžíce strouhaného perníku, 1/2 citrónu, 10 g moučkového cukru, ocet, celý pepř, nové koření, 2 bobkové listy, tymián, 1 lžíce červeného vína, sůl
Očištěný a opraný zaječí předek zbavíme hltanu, hrtanu a rozkrájíme na menší kousky. Do rozehřátého másla vložíme pokrájenou zeleninu, cibuli a osmažíme. Přidáme nakrájené maso, které podlijeme hovězím vývarem nebo horkou vodou. Dále přidáme několik zrnek celého pepře, bobkové listy, nové koření, špetku tymiánu, trochu octa, přiklopíme pokličkou a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme švestková povidla, zavařeninu z brusinek, lžíci červeného vína a šťávu zahustíme strouhaným perníkem. Maso dodusíme do měkka a omáčku přecedíme.
Příloha: houskový knedlík nebo krupicové noky
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka