Zajíc na smetaně - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 zadní díl zajíce, 3 lžíce oleje, 5 dkg másla, 10 dkg kořenové zeleniny, 1 cibule, 2 dl mléka, 1 dl smetany, 6 dkg hladké mouky, 1 lžička moučkového cukru, 1/2 citrónu, hořčice, ocet, divoké koření, bílé víno, sůl
Zajíce odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a dáme na horký olej osmahnout, přidáme divoké koření, trochu octa a mírně zalijeme vodou. Do základu vložíme zajíce, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Měkkého zajíce vyjmeme, základ zahustíme připravenou jíškou z másla a hladké mouky, zalijeme mlékem a vodou, rozšleháme a vaříme. Dochutíme hořčicí, cukrem, octem, přidáme bílé víno, citrónovou šťávu a před koncem vaření smetanu. Omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme a procedíme do čistého hrnku. Zajíce nasekáme na porce a při podávání přeléváme smetanovou omáčkou.
Příloha: houskové knedlíky a brusinkový kompot
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka