Domácí fettuccine se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:
těsto na fettuccine: 10 dkg hladké mouky, 1 vejce, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli,
restovaná zelenina: 1 lilek, 1 cuketa, 2 červené papriky, 2 jarní cibulky, 4 stroužky česneku, 15 dkg oliv, 15 dkg černých oliv, 5 dkg ančoviček, 1 snítka bazalky, sůl, mletý pepř, olivový olej
Na vále vytvoříme v hromádce mouky důlek, do kterého přidáme vejce, sůl a olivový olej, důkladně vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě alespoň půl hodiny odpočinout. Než si těsto odpočine, rozpálíme na pánvi olej a opečeme zprudka nahrubo nakrájený česnek se zeleninou, na závěr přidáme jarní cibulku, ochutíme solí, pepřem, sekanou bazalkou a necháme zchladnout.
Z těsta vyválíme tenký plát, který krájíme na dlouhé nudle přibližně 0,8 cm x 20 cm a vaříme v osolené vodě s olejem asi 3 až 4 minuty, po scezení lehce zakápneme olivovým olejem a necháme vychladnout. Zchladlé fettuccine a zeleninovou směs promícháme, přidáme ančovičky a pokrájené olivy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka