Kachna na medu a víně - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kachna, 10 g soli, 3 dkg celého pepře, 1 hrst tymiánu, 2 špetky kmínu, 3 dl červeného vína, 2 dl vody, 10 dkg medu
Očištěnou kachnu osolíme (sůl důkladně vetřeme do masa), okořeníme pepřem, tymiánem a kmínem a přelijeme medem. Vložíme do pekáče, podlijeme červeným vínem, vodou a necháme nejlépe přes noc odležet. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut na 200 °C, přiklopíme a pečeme asi 2 hodiny na 165 °C. V průběhu pečení maso přeléváme a případně podléváme podle chuti vodou nebo vínem, ke konci pečení odklopíme a dopečeme zlatavou kůrčičku.
Příloha: dušené červené zelí a bramborový česnekový knedlík
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka