Kuřecí perkelt - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 kuřecí stehna s kůží, olej na opečení, 10 dkg másla, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce maďarské mleté papriky, 5 dl vody, 2 dl šlehačky, sůl, mletý pepř, 1 paprika (nejlépe mix červené, zelené i žluté), 2 rajčata, olej na orestování, 10 dkg kysané smetany na ozdobení
Kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, ochutíme solí a pepřem a opečeme je na pánvi na oleji prudce z obou stran. V kastrolu rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme. Přilijeme vodu nebo drůbeží vývar, zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme. Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem. Rajčata zbavfená semen a vyjádřincované papriky nakrájené na větší kostky, prudce a krátce orestujeme. Maso přeléváme omáčkou (pozor, maďarské omáčky nejsou vůbec husté), ozdobíme restovanou zeleninou a jako přílohu zvolíme vynikající noky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka