Celerová polévka s houbami - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 středně velký celer, 1 lžíce másla, 1.5 lžíce hladké mouky, 1 šálek čerstvých hub nebo hrst hříbků sušených předem namočených, 1 l vývaru (z kostí), 1 lžička másla, 2  rohlíky, celerová nať (srdíčko natě)
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem a vymícháme do hladka. Přidáme drobně pokrájené houby a povaříme asi 5 minut. Omytý celer nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme do povařené jíšky. Vše vaříme asi 1/4 hodiny. Rohlíky nakrájíme na nudličky a nasucho je opražíme. Pak přidáme máslo a mimo plamen promícháme, aby se máslo vsáklo. Podáváme je zvlášť jako vložku. Obměna: Polévku po odstavení z ohně zjemníme přidáním 1 žloutku rozkvedlaného v troše mléka a přidáme celerovou nať.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka