Houbový kuba - recept cpt. Cooka
6 porcí: 40 dkg krup č. 10, 10 dkg vepřového sádla, 2 cibule, 7 dkg sušených hub (čerstvých 10x více), 6 stroužků česneku, 1 hrst majoránky, kmín, sůl, mletý pepř
Kroupy omyjeme a přes noc namočíme, stejně tak sušené houby. Kroupy uvaříme ve slané vodě doměkka asi 20 minut, scedíme a necháme okapat. Houby scedíme a vymačkáme. Na sádle dozlatova opečeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kmín, houby a krátce podusíme, přimícháme česnek utřený se solí a čerstvě nadrcený pepř, dochutíme solí a majoránkou. Vložíme do sádlem vymazaného pekáčku a v troubě zapečeme asi 20 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka