Hroznové víno s vinnou pěnou - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg modrých hroznů, 2  citróny, 8  žloutků, 10 dkg krystalového cukru, 1.6 dl Martini Bianco Extra Dry, meduňka nebo máta na ozdobení
Hrozny omyjeme a necháme okapat, podélně je rozpůlíme, odstraníme zrníčka a rozdělíme je do misek. Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Citrony dobře omyjeme, budeme používat jejich šťávu i kůru. Žloutky, cukr, dezertní víno, citrónovou kůru z poloviny a šťávu ze všech citronů promícháme v nádobě, nejlépe v nerezové míse, kterou vložíme do vodní lázně (hrnec s horkou vodou, voda se však nesmí vařit). Tuto směs šleháme nad vodní lázní tak dlouho, až je hmota hustá a nadýchaná, asi 5 minut. Pěnou přeléváme hrozny, zdobíme mátou nebo meduňkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka