Tofu ve vinném těstíčku - recept cpt. Cooka
se zeleninou a limetkovými brambůrky
4 porce:  60 dkg tofu, 2 dl bílého vína, 6 dkg hladké mouky, 1 lžíce mleté papriky, sůl, mletý pepř, 3 dl oleje na smažení, 1  citrón na pokapání,

grilovaná zelenina: 20 dkg paprik (směs zelené, červené i žluté), 20 dkg rajčat, 20 dkg cukety, 5 dkg jarní cibulky, 2 dkg česneku, sůl, bílý pepř, 1 lžíce olivového oleje na osmahnutí,

brambůrky: 40 dkg brambor (malé, vařené ve slupce), 3 dkg máty peprné, 1  limetka, mletý pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje

Z mouky a vína vymícháme středně tuhé těstíčko, dochutíme ho solí, pepřem a sladkou paprikou. Přírodní tofu je neochucené, tak se nebojte připravit pikantní těstíčko, můžete i experimentovat a přidat do něj také bylinky. Tofu nakrájíme na plátky či kostky, obalíme v těstíčku a smažíme ponořené v oleji dozlatova. Po upečení necháme okapat na papírovém ubrousku a můžeme vydatně pokapat citrónovou šťávou. Omytou zeleninu očistíme, nakrájíme a zprudka na kapce olivového oleje orestujeme spolu se solí, pepřem a provensálským kořením. Ve slupce uvařené a oloupané brambůrky opečeme, osolíme a opepříme, lehce promícháme s nasekanou mátou, nakonec přidáme limetovou šťávu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka