Domácí vanilkové suflé - recept cpt. Cooka
4 porce:  6  bílků, 20 dkg čerstvého nebo mraženého lesního ovoce, 10 dkg vanilkového cukru, 2  vanilkové lusky, 1 svazek meduňky, 5 dkg másla, moučkový cukr na posypání
Zapékací mističky vymažeme máslem a vysypeme půlkou vanilkového cukru. V misce smícháme lesní ovoce s druhou půlkou vanilkového cukru. Do mísy vložíme bílky společně s obsahem vanilkových lusků, nasekanou meduňkou a vyšleháme sníh. Vyšlehaný sníh vkládáme do vyšších zapékacích mističek a do každé porce přidáme lžíci lesního ovoce. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme lístkem meduňky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka