Pražma s otevřenými lasagnemi - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 pražmy královské, sůl, mletý pepř, 8 lasagní, 20 dkg cukety, 20 dkg lilku, 20 dkg jarní cibulky, 10 dkg rajčat, 3 dkg česneku, sůl, mletý pepř, olivový olej,
Žloutková pěna: 3 žloutky, 1 dl bílého vína, 1 limetka na šťávu, 1 snítka estragonu, sůl, mletý pepř
Filety ryby (2 na porci, může být i losos nebo pstruh) okořeníme solí a pepřem, pokapeme olejem a necháme odpočinout. Nakrájíme připravenou zeleninu. Na dvou pánvích na troše olivového oleje opékáme zvlášť rybí steaky a zeleninu (zeleninu osolíme a opepříme až na závěr). Ve vroucí osolené vodě s olejem uvaříme lasagne. Posekáme si snítku estragonu a v misce smícháme se solí, pepřem, limetkovou šťávou, bílým vínem (může být i sekt), přidáme žloutky a tuto směs vyšleháme nad vodní lázní do pěny. Lasagne prokládáme zeleninou, navrch pečený rybí steak, přelijeme estragonovou pěnou, ozdobíme snítkou estragonu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka