Játra po benátsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  cibule, hladká mouka, 60 dkg telecích jater, olej, sůl, mletý pepř, citrónová šťáva, zelená petrželka, 16 dkg rýže, šafrán, bílé víno, parmazán
Rýži orestujeme na tuku, zalijeme bílým vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a vaříme do vyvaření vody, potom přiklopíme pokličkou a necháme 20 minut dodusit v troubě. Necháme zlehka vychladnout a zamícháme do rýže parmazán.
Na pánvičce orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, vyndáme bokem. Hovězí nebo telecí játra nakrájíme na nudličky, obalíme v mouce a zprudka orestujeme na pánvičce. Přidáme orestovanou cibuli a petrželku, ke konci přidáme citrónovou šťávu a na záver osolíme a opepříme. Játra potom klademe na rýži a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka