Kokosové kuřecí curry - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg kuřecích prsíček (bez kůže), 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky římského kmínu, 2 lžičky nasekaného zázvoru, 2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, 1 lžička kurkumy, 1 lžička mango prášku, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 1/2 lžičky garam másaly, 1 špetka dreceného hřebíčku, 1 špetka mleté skořice, 1 špetka mletého kardamomu, 4 dl kokosového mléka, sůl
V pevné pánvi rozehřejte olej na nižší teplotu, přidejte římský kmín, najemno nasekaný čerstvý zázvor, nasekané zelené nebo červené chilli papričky a česnek rovněž najemno nasekaný a za stálého míchání poduste jednu minutu. Přidejte kuře, vykostěné a nakrájené na kostky, dobře promíchejte, přikryjte a za občasného míchání poduste 20 minut, dokud kuře nezměkne. Vmíchejte kurkumu, mango prášek, mletý římský kmín, mletý koriandr, garam masalu, drcený hřebíček, mletou skořici a mletý kardamom a za stálého míchání 3-5 minut poduste. Přilejte kokosové mléko, pomalu přiveďte k varu a dochuťte solí. Sundejte pánev z hořáku a podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka