Lulja kebab - recept cpt. Cooka
2 porce:  32 dkg skopového masa, 2 dkg tuku ze zadní části ovce, 2 dkg cibule, 4 dkg jarní cibulky, 1.5 dkg zelené petrželky a bazalky, 4.5 dkg hladké mouky, sumah, sůl, mletý pepř
Skopové maso umeleme spolu s cibulí, přidáme pepř, sůl a hmotu dobře propracujeme. Potom směs na dvacet minut uložíme do chladničky. Pak napichujeme mleté maso na rožeň ve tvaru válečků. Lulja-kabáb rožníme nad žhavým dřevěným uhlím v mangalu (plechový gril, ve kterém je dřevěné uhlí). Při podávání lulja-kabáb zavinujeme do lavaše (tuhé placky). Lavaš připravujeme tak, že tuhé těsto vyválíme na placku o tloušťce 1 milimetr a pečeme na plechu. Lulja-kabáb obložíme kolečky cibule, sumahem nebo rajčaty opečenými na rožni.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka