Budín de elote - recept cpt. Cooka
Zapékaná kukuřice
4 porce:  1  červená paprika, 1  zelená paprika, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 56 dkg kukuřičných zrn (sterilovaná), 4  vejce, 3 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžička moučkového cukru, mletý pepř, 1 špetka chilli, tuk na vymazání formy
Cibuli oloupejte a pokrájejte na drobné kostky. Papriky očistěte, omyjte a nakrájejte nejprve na proužky a pak na malé kostky. Rozpalte olej na široké pánvi a osmažte na něm kostky cibule a papriky. Oloupejte česnek, prolisujte ho a přidejte na pánev, podlijte malým množstvím nálevu z kukuřice a ještě asi 5 minut poduste v zakryté pánvi. Předehřejte troubu na 200 °C (stupeň plynu 3). Okapanou kukuřici rozmixujte na kaši. Kukuřičnou hmotu smíchejte s moukou a paprikovou směsí. Všechno promíchejte a přidejte sůl, cukr, špetku pepře a chili koření. Vymažte tukem vhodnou nákypovou formu, naplňte ji vzniklou hmotou a zapékejte v troubě 30 - 40 minut. Je to ideální příloha k masu, ale i samostatné vegetariánské jídlo.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka