Papriková mísa - recept cpt. Cooka
Peperonata
4 porce: 60 dkg paprik, 2 stroužky česneku, 30 dkg rajčat, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř
Masité červené, zelené i žluté papriky omyjte, rozpůlte, vykrájejte stopky a odstraňte přepážky se semeny. Vnitřky omyjte a papriky nakrájejte na tenké proužky. Omyjte rajčata, rozkrájejte je napůl, odkrojte stopky a plody nakrájejte na čtverečky. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rozpalte v hrnci olivový olej a všechnu zeleninu na něm osmahněte za střední teploty, pak přikryjte pokličkou a za nízké teploty duste asi 20 minut. Přidejte posekané lístky bazalky a dochuťte solí a pepřem. Jídlo se může použít jako příloha k masu nebo k rybě, ale i k těstovinám či jako předkrm.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka