Kukuřičná kaše (polenta) - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg kukuřičné mouky, sůl, ovčí sýr, smetana
Do prudce se vařící osolené vody pomalu nasypeme kukuřičnou mouku. Stále míchajíce vaříme tak dlouho, až se utvoří kaše. Pak s ohně odstavíme a pilně mícháme kvedlačkou. Přebytečnou vodu slejeme, kaši postavíme znovu na několik minut na plotnu, aby vyschla, pak ji vyklopíme na vál a nití příčně rozřízneme na 3 díly. Jeden díl vložíme do hluboké mísy, posypeme strouhaným sýrem nebo ovčím sýrem, přikryjeme druhým dílem, opět posypeme sýrem a pokropíme horkou smetanou nebo mlékem. Pak vložíme třetí díl, na který rovněž nasypeme strouhaný sýr a polejeme horkou kyselou smetanou. Stejně připravujeme i italskou polentu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka