Kančí maso II. - recept cpt. Cooka
4 porce: kančí kýta, 2 lžíce vepřového sádla, 4 lžíce vody, sůl, mletý pepř, mrkev, petržel, kostkový cukr, 2 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 sklenka červeného vína, vinný ocet nebo citrónová šťáva
Maso naložíme na několik dní do mořidla. Pak je dusíme se sádlem, vodou, solí, pepřem a na kolečka nakrájenou mrkví a kořenovou petrželí. Při dušeni maso často poléváme. Měkké nahnědlé maso vyjmeme ze šťávy a nakrájíme. Několik kostek cukru upražíme hodně do hněda, mouku smícháme s kyselou smetanou a s páleným cukrem nalejeme do šťávy. Omáčku zředíme sklenicí červeného vína, okyselíme vinným octem, nebo citrónovou šťávou a povaříme. Potom šťávu procedíme, vložíme do ní nakrájené maso a ještě jednou necháme přejít var.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka