Sekaná ze zaječí kýty - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 zaječí kýty, 20 dkg slaniny, 1 houska, mléko, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 2 dl kysané smetany, hladká mouka, 2 žloutky, citrónová šťáva
Zaječí kýtky vykostíme, maso umeleme se slaninou slaninou a s houskou navlhčenou v mléce. Přidáme vejce, sůl, špetku pepře, vše smícháme, uděláme dlouhou šišku a pečeme ji v troubě. Podléváme troškou vody. Pak šťávu zahustíme kyselou smetanou, do které jsme rozkvedlali trochu mouky, přidáme žloutky, přilejeme trochu vody a citrónovou šťávu. Omáčku povaříme a nalejeme ji na sekanou, kterou jsme nakrájeli na plátky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka