Bramborový pekáč recept cpt. Cooka
Le farçon
6 porcí:  1 kg brambor, 2 dkg hrubé soli, 3 dkg másla, 20 dkg anglické slaniny, 20 dkg cibule, 15 dkg rozinek, 2 dl 15% šlehačky, 2  vejce, 15 dkg tvrdého sýra Beaufort, sůl, mletý pepř
Ve vodě osolené hrubou solí uvařte brambory ve slupce. Troubu předehřejte na 180°C. Osmahněte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu v oříšku másle, přidejte nakrájenou cibuli a nechte opékat 10 minut. Stáhněte z ohně a přidejte rozinky. Nechte stranou.
Oloupejte brambory, rozmačkejte vidličkou a dejte do salátové mísy a jemně promíchejte s výpečky, cibulí a rozinkami, celými vejci, šlehačkou a třetinu nastrouhaného sýru Beaufort. Lehce přisolíte, opepříte a rozložíte vše do zapékací mísy. Pokryjte zbytkem strouhaného sýra. Dejte na půl hodiny do trouby na 180 °C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka