Zapečené hrušky s rokfórem - recept cpt. Cooka
Gratin de poires au roquefort
4 porce:  4  hrušky, 12 dkg rokfóru, 12 dkg uzené šunky, 2  vejce, 1.2 dl 30% šlehačky, 8 plátků chleba bez kůrky, 1 dl suchého bílého vína, 1 dl mléka, 2 dkg másla, sůl, mletý pepř
Máslem vymažte zapékací mísu a vyložte ji plátky chleba tak, aby se překrývaly. Pokropte bílým vínem. Oloupejte a rozřízněte hrušky, odstraňte jádra a nařežte hrušky na plátky. Rokfór nařežte na jemné plátky tak, aby se vám nerozdrobil. Šunku nakrájejte na malé kostičky. Na chléb rozložte plátky rokfóru a posypte je šunkou. Obložte plátky hrušky do věnce. Předehřejte si troubu na 180 stupňů. V misce rozšlehejte celá vejce se šlehačkou a mlékem. Osolte, opepřete a směsí zalijte hrušky. Přidejte několik malých kousků másla a dejte do trouby. Nechte půl hodiny zapékat. Smetanová směs musí být upečená dozlatova. Ihned podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka