Jehněčí kýta na medu - recept cpt. Cooka
Gigot d'agneau au miel
6 porcí:  1.2 kg jehněčí kýty, 20 dkg medu, 3 dl jablečného octa, 6 dkg másla, 2 snítky rozmarýnu, 2 lžičky zázvoru, sůl, mletý pepř
Troubu s prázdným plechem uvnitř předehřejeme na 180 °C. Kýtu dejte na mísu, kterou můžete dát do trouby, dobře osolte, opepřete, posypte čerstvě nastrouhaným zázvorem a rozmarýnem. Rozpusťte máslo a smíchejte s medem a octem, a pak jím pokryjte kýtu. Dejte do trouby a nechte péct 1 a čtvrt hodiny (1 a půl, chcete-li ji hodně propečenou) a pravidelně podlévejte, aby se maso nevysušilo. Vyndejte mísu z trouby, kýtu přendejte na servírovací talíř a omáčku přelijte do omáčníku. Okamžitě podávejte.
Ke kýtě můžete podávat brambory pečené v alobalu, osolené a opepřené a plněné sýrem Cottage, nebo se zelenými fazolkami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka