Telecí marengo - recept cpt. Cooka
Veau marengo
6 porcí:  1.5 kg telecího ramínka nebo špičky, 1/2 kg rajčat, 15 dkg žampiónů, 4  cibule, 1 sklenka bílého vína, 1 stroužek česneku, 2 sklenky vývaru, sůl, mletý pepř, 5 dkg másla, tymián, bobkový list
Nakrájejte maso na kousky a orestujte v hrnci na trošce másla. Když jsou kousky telecího dozlatova opečené, přidejte mouku a dobře promíchejte. Přidejte nasekaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, oloupaná rajčata nakrájená na kousky, tymián a bobkový list, osolte a opepřete. Zalijte bílým vínem a vodou nebo bujónem. Nechte dusit na mírném ohni jeden a půl hodiny. Pak přidejte oloupané a očištěné, ale neomyté žampióny. Nechte vařit ještě čtvrt hodiny a podávejte.
Příloha: bramborová kaše nebo těstoviny

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka