Filety z kambaly po normandsku - recept cpt. Cooka
Filets de sole normande
4 porce:  2  kambaly, 1/2 l slávek, 10 dkg krevet, 1/2 l suchého bílého vína, 1  šalotka, 5 dkg másla, 1 dl smetany, 2  žloutky, sůl
Omyjte filety z kambaly. Nechte na prudkém ohni otevřít očištěné a omyté mušle. Vodu z mušlí si schovejte. Do velkého hrnce dejte máslo a nasekanou šalotku. Nechte ji na jemném ohni zesklovatět. Přidejte víno, vývar z mušlí, nasekané žampióny a vyloupané krevety. Nechte 15 minut vařit na mírném ohni. Pak vyndejte krevety a žampióny. V omáčce pomalu vařte, táhněte, filety z kambaly. Filety z kambaly, mušle bez skořápek, žampióny a krevety rozložte na talíř. Omáčku zredukujte, je-li třeba osolte, promíchejte se žloutky a se smetanou. Touto omáčkou rybu zalijte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka