Zapékaná mrkev - recept cpt. Cooka
Gratin de carottes
4 porce:  1 kg mrkve, 2  šalotky, 1  žloutek, 6 snítek kerblíku, 1 lžíce tučné smetany, 10 g másla, zelená petrželka, pažitka, sůl, mletý pepř
Očistěte mrkev a nakrájejte na kolečka. Oloupejte a pokrájejte šalotku. Vařte mrkev 15 minut v páře. V salátové míse smíchejte smetanu, vejce, šalotku, kerblík, petrželku, pažitku, sůl a pepř. Pak opatrně přidejte mrkve uvařené v páře. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Směs dejte do máslem vymaštěné zapékací mísy a zapékejte 20 minut v troubě. Podávejte horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka