Tvarohový koláč - recept cpt. Cooka
Tarte au fromage blanc
6 porcí: 50 dkg hladké mouky, 10 dkg másla, 4 vejce, 2 lžíce oleje, sůl, 20 dkg tvarohu, 5 dkg smetany, 10 dkg moučkového cukru, 1 pomeranč
Mouku nasypte do mísy a udělejte do ní důlek. Do důlku přidejte polovinu vajec, olej, máslo a špetku soli. Všechno promíchejte a pokud to bude nezbytné, přidejte trochu vody. Dobře prohnětené těsto vytvarujte do koule. Těsto nechejte odpočinout jednu nebo dvě hodiny. Pečlivě vymastěte máslem dortovou formu a vyplňte ji dobře vyváleným těstem. Tvaroh dobře promíchejte se smetanou a zbylými vejci a přidejte pomerančovou kůru. Touto směsí pokryjte těsto a pečte hodinu ve středně vyhřáté troubě.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka